Keréktárolás szolgáltatás

 

kerektarolas.jpg


„Keréktárolás" szolgáltatásunk lényege, hogy a téli- illetve nyári gumiabroncsok tárolásával és szállításával kapcsolatos gondokat levegyük a válladról. Nem kell mást tenned, csak bármely Baumgartner Autócentrum márkaszervizben lecseréltetned teljes gumiabroncs garnitúrádat és mi vállaljuk, hogy két csere között megfelelő tisztasággal, ideális hőmérsékleten és optimális pozícióban tároljuk azokat.
 

Egy szezonra történő kerékgarnitúra (4 db gumi vagy 4 db komplett kerék) tárolása:  12.000 Ft+Áfa.
 

Ha megrendelnéd a szolgáltatást vagy további információkat szeretnél, írj nekünk a [javascript protected email] címre!

Hogyan tároljuk a gumiabroncsokat?

A gumiabroncsoknál fontos a megfelelő tárolás: a lecserélt gumikat, menetirányukat és pozíciójukat megjelölve kell tárolni, megfelelő szellőzés mellett. A gumitároló zsákokban könnyen befülledhet, ezért megtisztított állapotban, levegős helyen kell tárolni. Ez különösen fontos a téli kerekek és felnik esetében, ahol a maró só, rárakodott kosz akár károsíthatja is a szerkezetet, esztétikai foltokat hagyhat a felületén.

Vedd igénybe a Baumgartner Autócentrum keréktárolási szolgáltatását, így minden gondot egyszerre levesszünk a válladról!

Ha a Baumgartner Autócenrtum Kft. keréktárolójában pihennek a lecserélt gumik, kerekek, akkor biztos lehetsz benne, hogy a megfelelő bánásmódban részesülnek. A leszerelt kerekeket megfelelő módon, tisztán, optimális hőmérsékleten tároljuk Neked. Szakembereink jelzik, ha a leszerelt gumit már nem érdemes, sőt nem szabad tovább használni. Átvállaljuk a használt gumiabroncs megsemmisítésének terhét, hiszen ez veszélyes hulladéknak minősül. Kollégáink szakszerű tanácsadással segítenek Neked kiválasztani a legmegfelelőbb ár-érték arányú gumiabroncsot.

Mikor érdemes cserélni a gumikat?
Három-négy szezon után, kivéve, ha az átlagosnál sokkal több kilométer kerül az autóba, akkor érdemes már hamarabb cserélni.
Mikor cseréljük le a nyári gumit?
7 °C alatt már erősen ajánlott a gumiabroncsokat télire cserélni. A gumi anyagába kevert szilikátoknak köszönhetően ez alatt a hőmérséklet alatt sem vesztik el tapadásukat. A nyári gumi alacsony hőmérsékleten veszít a tapadásából, nő a fékút, jeges-havas utakon lehetetlen vele megoldani azokat a szituációkat, melyek egy lágyabb összetételű téli gumival jobb eséllyel megoldhatók.
Mikor cseréljük le a téli gumit? 

A téli gumik szerkezetük, anyagösszetételük miatt magasabb hőmérsékleten jobban kopnak, ezért többletfogyasztást eredményezhetnek, ha nem cseréled időben nyárira. Amennyiben a fő használati időszakokban a környezeti hőmérséklet meghaladja a 10 °C – t akkor már ajánlott a nyári abroncsok vissza, illetve felszerelése.

Fontos figyelni a gumiabroncs korára is, erről a gumi oldalfalán látható DOT-szám négy számjegye tájékoztat − az első két számjegy a hetet jelöli, a második kettő az évet, például 5210 = 2010 52. hét, vagyis december vége. Ha a gumiabroncs újnak, sérülésmentesnek látszik, akkor is fontos a gyártási dátum ellenőrzése, mert a gumi szerkezetéből adódóan elöregszik. A túltárolt, öreg, használt abroncs nem biztonságos!

Márkáink