LPG tudnivalók

lpg_matrica.jpeg

Mit jelent az, hogy kettős üzemű egy autó?

A benzines üzem mellett LPG-vel, azaz autógázzal is tud működni az autó. A két üzemmód között a számítógépes vezérlés a megfelelő üzemi körülmények megléte esetén automatikusan átkapcsol, de kézzel is válthatunk egy gombnyomással.

Miért jó ez?

Jelenleg így a legolcsóbb autózni ma Magyarországon, hiszen a benzinnél jóval kedvezőbb árú az LPG.

A kettős üzemanyagú meghajtás előnye továbbá, hogy a kétféle üzemanyaggal teljes mértékben feltankolt gépkocsi hatótávolsága nagymértékben megnő az egyféle üzemanyaggal (benzinnel) működő, hasonló motorizációjú modellhez képest.

Ami napjainkban igen sarkalatos kérdés az a környezetvédelem és a CO2 kibocsájtás, így az is egy fontos érv a kettős üzem mellett, hogy a gáz üzemanyag tökéletesebb égése miatt az autó légszennyezése is alacsonyabb.

Kell félni a benzin-gáz üzemeltetéstől?

A kettős üzemű autók használata teljesen biztonságos. Aki nem fél beülni egy benzines autóba, ne féljen attól a benzinestől sem, amelyik autógázzal is működhet! A gázüzem a mai korszerű rendszerek esetében nem rejt nagyobb biztonsági kockázatot, mint egy tisztán benzines üzem.

A mai modern gázüzemű gépkocsikkal az érvényes jogszabályok alapján a korszerű biztonsági technológiának köszönhetően le szabad menni a mélygarázsokba is.

Hol tankolhatok?

Ma már nem kell keresgélni a gázkutat sem, mivel szinte minden nagyobb benzinkúton vásárolhatunk LPG-t is. Abban az esetben, ha mégis kiürülne a gáztartály, akkor sincs probléma, hiszen ilyenkor az autó elektronikája önműködően átvált benzinüzemre, mehetünk tovább a hagyományos üzemanyaggal.

Hol vásárolhatok ilyen autót?

A Baumgartner Autócentrumnál többféle modellből választhatsz. Nézz szét készleten lévő autóink között:

További kérdéseid vannak?

Ha szeretnél többet megtudni a Renault szervizszolgáltatásokról, fordulj hozzánk bizalommal!

Márkáink