Klímatisztítás

renault-service-revision-entretien-001.jpg.ximg.l_4_m.smart-_1_.png

Az autók légkondicionáló berendezésének karbantartása legalább évente, különösen a nyári szezon előtt ajánlott. Az elhanyagolt klíma sokat veszít a teljesítményébőlnövelheti a fogyasztást és allergiás reakciókat is okozhat, mivel a légáram a betegséget okozó organizmusokat a belső térbe juttatja. A rendszeres, szakszerűen elvégzett tisztítással növelheti gépjárműve klímájának hatékonyságát és egyúttal csökkentheti gépjárműve energiafelhasználást, továbbá megelőzheti a nyár elején gyakori influenzás tüneteket is.

Ha az alább felsorolt kérdések bármelyikére IGEN-nel válaszol, akkor a Baumgartner Autócentrum Kft. javasolja Önnek, hogy forduljon szakembereihez gépjárműve klímarendszerének tisztítása/ellenőrzése céljából:

 • Télen párásodik a szélvédőüvege?
 • Nem megfelelő az autója hűtése/fűtése?
 • Dohos, kellemetlen szag érezhető a gépjárműben?
 • Fontos Önnek saját és családja egészsége?

Tudta Ön, hogy az autója klímaberendezése optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok is kedvelik a klímarendszer nedves, nehezen hozzáférhető részeit.

Tudta Ön, hogy a levegő által hordozott por és pollen ideális táptalaja a baktériumok elszaporodásának. A baktériumok felgyűlnek a légkondicionáló rendszerben. Amikor bekapcsolja a rendszert, ezek a mikro-organizmusok irritálják Önt és az Önnel utazókat. Orrfolyást, szemirritációt, torokfájást, hörghurutot és kellemetlen szagokat okozhatnak.

Az autóklíma berendezésének rendszeres tisztítása, karbantartása nem csak az autó értékének megőrzése miatt fontos, hanem az Ön egészsége megóvása érdekében is különös gondot kell rá fordítani.

Ha a Baumgartner Autócenrtum Kft.-nél végezteti el rendszeres klíma tisztítását, biztos lehet benne, hogy körültekintő figyelmet fordítanak arra, hogy mind az Ön, mind az Önnel együtt utazók egészsége biztonságban legyen. Így Prémium Klímatisztító Csomag igénybevétele esetén, nem csak az elpárologtató és a befúvó csövek fertőtlenítése történik meg, hanem az egész autó baktérium és vírusmentes lesz, megszűnnek a kellemetlen szagok. Ha Ön rendszeresen elvégezteti a Prémium klímatisztítást, akkor gépjárműve klímarendszere maximális kényelmet nyújt Önnek minden évszakban: nyáron ideális hőmérsékletet biztosít, télen gyorsan párátlanít.

Ne feledje, egy rövid látogatás a Baumgartner Autócentrum szervizeiben segít mérsékelni a légkondicionálás veszélyeit, valamint egy pollenszűrő cserével az allergiát okozó virágporokat is az autón kívül tarthatja.

 Klímatisztítási csomagjaink*:

 1. Prémium klímatisztító csomag - Teljes körű klímarendszer tisztítás és vírusmentesítő fertőtlenítés, mely tartalmazza a párologtató felületek aktív habbal történő kezelését, mely során elpusztulnak a kórokozók. Az aktívhabos felületkezelésnek köszönhetően kitolódik a korokozók újbóli lerakodása. A csomag tartalmazza a teljes belső csőrendszer átmosását és fertőtlenítését egy speciális tisztítószerrel, melyet egy nagynyomású, erre a célra kifejlesztett géppel juttatnak szakembereink a levegőztető rendszerbe, továbbá a munkadíjat és egy 25 pontos átvizsgálást.

Érdeklődjön

 1. Klímatisztító csomag - Bakteriális, vírusmentesítő fertőtlenítés mely tartalmazza a munkadíjat és egy fertőtlenítő spray használatát, mely során elpusztulnak a párologtató felületen megtelepedő korokozók és egyben késlelteti azok újbóli lerakodását.

Érdeklődjön

Amennyiben klímája már nem képes kielégítő mértékben hűteni az utasteret, forduljon bizalommal a Baumgartner Autócentrum Kft. szakembereihez, klímájának ellenőrzése, javítása végett!

*A klímatisztítási csomagok ára nem tartalmazza a pollenszűrő árát és annak cseréjét!

Klímatisztításkor javasolt a pollenszűrő cseréje, mivel az elhasznált, koszos pollenszűrő áteresztő képessége jóval elmarad az újtól, ezáltal csökkentve a klímaberendezés hatékonyságát, valamint az utastér levegőjének tisztaságát is.

A Baumgartner Autócentrum Kft. teljes körű klímakarbantartással és -javítással áll az Önök rendelkezésére

 • Nyomáspróba, tömítettség ellenőrzése
 • Szivárgás keresés
 • Klímagáz töltés
 • Klíma tisztítás, fertőtlenítés
 • Autóklíma, és klímacsövek javítása
 • Kompresszorok javítása, felújítása
 • Klímahűtők, szárítószűrők cseréje
 • Pollenszűrő cseréje

Tudja Ön, hogy a rendszere klímakarbantartás milyen előnyökkel jár?

 • Egyenletes belső hőmérsékletet garantál az utastérben
 • Optimalizálja az utastérben levő páratartalmát
 • Véd a külső levegőben levő káros és szennyező anyagok ellen és csökkenti az allergiás megbetegedések kockázatát
 • Megelőzi a gépjármű alkatrészeinek korai meghibásodását és az esetleges költséges javításokat
 • Eltávolítja a kellemetlen szagokat

Baumgartner Autócentrum Kft. javasolja, hogy rendszeresen ellenőriztesse a klímarendszer állapotát a saját kényelme és egészsége érdekében!

Márkáink